DIAGNÒSTIC I TRACTAMENT INFANTIL I JUVENIL

Psicologia clínica infantil

La psicologia clínica infantil i juvenil promou la salut mental i la conducta adaptativa, avaluant i tractant els diferents problemes o trastorns que poden patir els infants o adolescents. El psicòleg es un especialista de la infància i l’adolescència que coneix el desenvolupament psicològic dels nens o joves en cada etapa.

El procés diagnòstic i l’elaboració del pla de tractament s’adapten a les necessitats de cada família i s’estructura de la següent manera:

  • Historia clínica: primera visita amb els pares on expressen les seves preocupacions envers el seu fill i on el terapeuta, mitjançant l’entrevista clínica comença a elaborar una hipòtesis diagnostica.
  • Avaluació psicològica: visites successives de valoració (unes amb l’infant i altres amb els pares) per realitzar un diagnòstic clínic o una descripció del perfil observat i finalment elaborar un pla de tractament.
  • Intervenció psicològica: s’inicia el treball amb l’infant, la família i l’escola, per tal d’assolir els objectius terapèutics marcats. Molt sovint, el treball també s’ha de coordinar amb altres professionals que l’atenen (neuropediatre, psiquiatre, etc.).

En ocasions, quan els problemes són eventuals, no és necessari realitzar tot el procés diagnòstic i es realitzen sessions puntuals d’assessorament i pautes per a pares.

Els plans d’intervenció poden ser:

  • Teràpia individual
  • Teràpia familiar
  • Teràpia grupal: sessions on es treballa en petit grup amb característiques clíniques i edats similars. En el cas dels grups d’habilitats socials els grups poden ser de fins a 5 component.


Si la problemàtica ho requereix es poden combinar diferents teràpies per tal d’assolir els objectius marcats.

La durada del tractament és variable depenent de cada cas.

Truqui’ns sense compromís o contacti amb nosaltres

Llei de cookies

Aquest lloc web únicament utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement.